Bemutatkozás/ Introduction

Kedves Látogató!                                                                                                                                                  

Látom, eljutottál addig, hogy tényleg érdekeljen, kinek a képei között fogsz böngészni. 

Jakab Flóra vagyok, 1995-ben láttam meg a napvilágot Gyöngyösön és Hevesen élek, mióta az eszemet  tudom.

A fotózás szeretete még egészen kiskoromban kezdődött. Létezik egy ilyen "természetfotózás vírus" ...Édesapám ezt elkapta ... aztán engem is megfertőzött vele. Már óvodásként érdeklődtem a természet iránt, és apa is el kezdett bevezetni a fotózás rejtelmeibe. E kettőt kombinálva kezdett kedvenc hobbimmá válni a természetfotózás.

Kezdetben még diára fotóztam, bár nem igazán értettem hozzá. Apa tanítgatta, hogyan is kell előhívni, de ahhoz még abban az időben kicsi voltam. Emlékszem, egyszer én is előhívtam egy tekercs filmet a laborgéppel. Az igazi áttörést a digitális korszak jelentette, hiszen onnantól kezdve már nem sötétkamrában hívtuk elő a képeket, hanem csak egyszerűen kinyomtattuk őket. Nagy "luxus" is volt, hiszen nem kellett már a tökéletes élességre, színre koncentrálni, hanem szinte korlátlan mennyiségű fotót tudtam készíteni egy-egy témáról, míg tökéletes nem lett.

A felszerelésemet illetően leginkább apa "levetett" fényképezőgépeit használtam. Az első komolyabb gépem egy Canon EOS 350D volt, ami azóta fejlődött, és egy komolyabb szerkezetté vált: egy Canon 7Dre.

Sokan azt gondolják, hogy nem igazán nehéz természetet fotózni, hiszen adott egy les, oda ki kell csak ülni, és várni. Ez persze korántsem így van. Már a "hosszú" évek során megtapasztaltam, hogy igenis, a fotózás egyik legnehezebb műfajáról van szó. Nem könnyű hajnal fél négykor kelni, amikor még csillagos az ég, hogy a legszebb fényekkel karöltve tudjunk fotózni. Nem könnyű 100 (!) métert kúszni az őz, vagy nyúl után, és még így sem biztos, hogy nem vesz észre. Nem könnyű a mocsárban a tapasztaltabb után caplatni, belesüllyedni az iszapba, hogy csak 10 perc próbálkozás, és szörnyű izommunka után engedjen el. Én tudom. Próbáltam. :)

Engem a fotózás megnyugtat, kint lehetek a természetben, és olyan dolgokat láthatok, ami másnak fel sem tűnik. Minden egyes alkalom egy életre szóló élmény.